Сьогодні, 13 вересня, о 13.20 в Арцизькому районі Одеської області за 5 км від села Червоне прорвало земляну дамбу річки Анчорак, повідомляє прес-служба ГУ ДСНС в області.

У результаті було підтоплено 50 житлових будинків з населенням 195 осіб.

Через тривалий дощ, що досі йде, стався підйом рівня води у малих пересихаючих річках Анчорак і Когильник. Унаслідок цього в населених пунктах в Тарутинському та Арцизькому районах області Березино, Веселий Кут, Перемога, Червоне і Тарутине сталося часткове підтоплення близько 200 приватних житлових будинків і 250 господарств, припинено електро- і водопостачання.

З підтоплених приватних житлових будинків тимчасово відселяються люди. Станом на 15.00 відселені 574 людини, з них 90 дітей, вони розміщені в приміщеннях сільських рад та у будинках культури. 24 особи, серед яких діти, літні і нездатні самостійно пересуватися, рятувальникам довелося виносити на руках і переправляти на гумових човнах.

Евакуація населення проходить у взаємодії зі співробітниками МВС, які підтримують громадський порядок, охороняють будівлі та майно евакуйованого населення. Силами ДСНС, сільських рад, фермерських господарств проводяться роботи з відкачування та відведення води з населених пунктів.

Силами райавтодору продовжуються роботи з відновлення автомобільного сполучення в селі Перемога. На мосту автодороги Перемога-Березино утворилася промоїна до 2 метрів у висоту всього мосту. Рух транспорту заблоковано. У цьому населеному пункті 1 будинок зруйнований , 6 будинків та 1 господарська споруда підтоплені.

Найгірша ситуація склалася в селі Березино, де рівень води в деяких місцях сягає від 80 см до 1 метра. Зруйновано 11 житлових будинків, ще 30 будинків перебувають під загрозою руйнування.

Загальна кількість особового складу, задіяного на ліквідації підтоплення, становить 69 осіб, працює 17 одиниць техніки та 8 мотопомп. На місці працює мобільно-оперативна група під керівництвом першого заступника начальника Головного управління ДСНС України в Одеській області Ігоря Савельєва. На місці події перебуває заступник голови облдержадміністрації Валерій Матковський.

Як раніше повідомляв ForUm, у Тарутинському та Арцизькому районах Одеської області через тривалий дощ (випало близько 200-300 мм опадів) стався підйом рівня води у малих пересихаючих річках Анчорак і Когильник.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

689