Ніяких документів з Вірменією на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі підписано не буде. Про це заявив комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

«Угода «Про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі» є частиною Угоди про асоціацію. Це єдиний документ, і один від іншого відокремити неможливо», - сказав Фюле за підсумками неформальної зустрічі глав МЗС країн «Східного партнерства» у Вірменії.

Відповідаючи на запитання про можливість підготовки будь-якого документа, що передбачає новий формат співпраці Вірменії з ЄС, Фюле зазначив, що подібний серйозний документ неможливо підготувати до Вільнюського саміту, повідомляє «Новини-Вірменія».

І все таки, він додав, що ЄС не відмовляється від подальшої співпраці з Вірменією.

Нагадаємо, за підсумками переговорів президентів Вірменії та Росії Сержа Саргсяна і Володимира Путіна 3 вересня було заявлено про намір Вірменії вступити до Митного союзу і в подальшому брати участь у формуванні Євразійського економічного союзу.

Раніше планувалося, що Єреван підпише Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом у листопаді у Вільнюсі. Однак єврочиновники заявляють, що ці два формати економічної інтеграції несумісні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267