З початку року погашено 227,9 млн гривень заборгованості із заробітної плати, яка накопичилася в попередні роки. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, міністр соціальної політики Наталія Королевська заявила в ході селекторної наради з питань погашення заборгованості із заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду та легалізації зайнятості.

«Ситуація з погашенням боргів залишається складною. З січня нинішнього року погашено 227,9 млн гривень заборгованості по зарплаті, яка накопичилася в попередні роки. Разом з тим виникла нова заборгованість», - сказав вона.

За словами Королевської, наростили заборгованість підприємства недержавної і некомунальної форм власності.

Станом на 9 вересня, заборгованість цих підприємств становила 595 млн 400 тис. грн, з початку року їхні борги збільшилися на 78 млн грн», - сказала вона.

Міністр зазначила, що найбільший рівень заборгованості спостерігається на підприємствах недержавної і некомунальної форми власності в Київській, Донецькій і Харківській областях. Зокрема, найбільшими боржниками є «Аеросвіт», «Енерговугілля», авіакомпанія «Донбасаеро», ПАТ «Центроліт» та інші, повідомила Королевська.

У той же час серед підприємств-боржників державної форми власності вона назвала «Українське Дунайське пароплавство», Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка, Суднобудівний завод імені 61 Комунара, «Радіоприлад» і київський завод «Буревісник».

Нагадаємо, в Україні за шість місяців 2013 р. заборгованість по зарплаті зменшилася на 143 млн грн, або на 13%.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254