В Україні рівень працевлаштування безробітних зріс з 27,8% до 32%. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході селекторної наради з питань погашення заборгованості із заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду та легалізації зайнятості заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

«Найвищий рівень працевлаштування безробітних досягнуто у Запорізькій (40,8%) та Одеській (44,4 %) областях. А рівень працевлаштування безробітних після навчання зріс з 75% до 80%. Позитивна динаміка цього показника була практично у всіх регіонах. Зокрема, у Вінницькій і Черкаській областях після навчання працевлаштовуються більше 95% безробітних», - сказала вона.

Крім того, міністр повідомила, що за 8 місяців поточного року центри зайнятості працевлаштували 99,5 тис. малоконкурентних на ринку праці людей, що майже вдвічі більше, ніж торік. «На даний момент у службі зайнятості є близько 100 тис. вільних вакансій. Потрібно докласти всіх зусиль, щоб скоротити цю кількість до мінімуму. Людям потрібно давати роботу, а не допомогу з безробіття», - звернулася Королевська до представників органів місцевої влади.

Також міністр повідомила, що, незважаючи на скорочення на 16 днів показника середньої тривалості зареєстрованого безробіття, він залишається високим і становить 156 днів.

При цьому вона зазначила, що місцева влада повинна скоротити цей показник до 120 днів.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні зайнятість серед жінок на 10% менша , ніж серед чоловіків.

Тетяна Григор'єва,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

411