За півроку в українське сільське господарство надійшло понад 152 мільйонів доларів іноземних інвестицій, з них половина - в переробку сільгосппродукції та харчопром. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Аграрний сектор економіки держави залишається дуже привабливим. Крім традиційного зернового напряму, зростає популярність садівництва і виробництва фруктів. Крім того, ми зробили низку правильних кроків і стимулювали інвестування у виробництво яловичини і свинини. А після підписання угоди про ЗВТ з ЄС стрімко зростуть грошові потоки в переробку сільгосппродукції, виробництво готових продуктів харчування для продовольчого ринку Європи», - підкреслив міністр.

За словами Присяжнюка, в харчову промисловість України за півроку вже надійшло майже 76 мільйонів доларів інвестицій. У цілому приріст іноземного капіталу в АПК країни за цей час досяг 152,2 мільйона доларів.

«Варто зазначити, що не тільки великі агрохолдинги залучають інвесторів. Провідні світові фінансові інститути декларують свою готовність фінансувати українських фермерів, одноосібників та дрібнотоварних виробників. Це свідчить про те, що фінустанови світового рівня відчувають довіру до наших сільгоспвиробникам усіх рівнів. А це заслуга всіх аграріїв», - підкреслив Присяжнюк.

Міністр нагадав, що ЄБРР щорічно інвестує в сільське господарство України близько 200 мільйонів євро, причому банк високо оцінює перспективи збільшення фінансування.

Також він додав, що на сьогоднішній день основними іноземними інвесторами у вітчизняне сільське господарство є Данія, Німеччина, Великобританія, Франція, Польща, США, Нідерланди, Швеція, Словаччина та Росія.

Нагадаємо, що сьогодні перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов зазначив, що в Україні є всі передумови для подальшого збільшення виробництва сільгосппродукції в одноосібних і фермерських господарствах. Цьому сприяють ефективні державні програми підтримки, а також зростання інвестицій у цей сектор АПК країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242