Найвищий рівень зайнятості населення зареєстровано у Києві, Севастополі, Дніпропетровській і Запорізькій областях. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході селекторної наради з питань погашення заборгованості із заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду та легалізації зайнятості заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

«Для прозорості оцінювання ситуації щодо кожного напряму соціальної політики міністерство розробило систему рейтингу оцінювання регіонів. Він формується завдяки оцінці низки напрямів, перший з яких, - це заборгованість по зарплатах. Лідерами рейтингу, тобто тими областям, які виконують графіки погашення, стали Чернігівська, Волинська, Дніпропетровська, Хмельницька та Полтавська області. Їм можна подякувати», - заявила вона.

У той же час, за словами Королевської, складна ситуація з погашенням заборгованостей по зарплатах склалася в Донецькій, Одеській, Запорізькій, Миколаївській та Київській областях.

«Щодо оплати внесків до Пенсійного фонду ситуація наступна: лідерами є Крим, Чернігівська, Херсонська, Кіровоградська та Львівська області. У складному становищі залишаються Дніпропетровська, Хмельницька, Одеська, Київська області і Севастополь», - підкреслила міністр.

Також вона зазначила, що третім напрямом рейтингу є рівень зайнятості. «Найкраща ситуація - в Києві, Севастополі, Дніпропетровській і Запорізькій областях, а найбільш складна - в Івано-Франківській, Рівненській, Закарпатській, Вінницькій і Тернопільській областях», - підсумувала вона.

Як раніше повідомляв ForUm, перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов заявив, що в Україні за шість місяців 2013 р. заборгованість по зарплаті зменшилася на 143 млн грн або на 13%.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

297