Міністр соціальної політики Наталія Королевська обіцяє своєчасну виплату пенсій у поточному році завдяки координації органів влади. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, вона заявила в ході селекторної наради з питань погашення заборгованості із заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду та легалізації зайнятості.

Як підкреслила Королевська, завдяки координації, яку здійснює перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов між Міністерством фінансів і Міністерством соціальної політики України, перевиконання плану надходжень до Пенсійного фонду України надало можливість забезпечити своєчасну виплату пенсій. «Це також є запорукою своєчасної виплати пенсій до кінця нинішнього року», - сказала вона.

За даними міністра, за 8 місяців поточного року до ПФУ надійшло 108,8 млрд гривень власних доходів. «Це на 6,5% більше, порівняно з відповідним періодом минулого року. План цих доходів перевиконано на 1,1 млрд гривень», - сказала міністр.

Вона також повідомила, що відповідно до наданих міністерствами та центральними органами виконавчої влади графіками погашення, перед ПФУ повністю погасили борги 769 підприємств, частково - 274.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр соціальної політики України Наталія Королевська заявила, що за перше півріччя 2013 р. середній розмір пенсій зріс на 19%.

В Україні повністю завершено виплату серпневих пенсій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283