В Україні за шість місяців 2013 року заборгованість із зарплати зменшилася на 143 млн грн., або на 13%. Про це , як передає кореспондент ForUm'у, у ході селекторної наради з питань погашення заборгованості із заробітної плати , внесків до Пенсійного фонду та легалізації зайнятості заявив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

« Нашим основним пріоритетом має стати погашення заборгованості по зарплаті і відрахуванням до Пенсійного фонду (ПФ). За рішенням цих проблем - долі мільйонів українців. Тому у нас немає права втрачати час і жаліти ресурси . Сьогодні у нас є позитивні результати. Протягом 6 місяців спостерігається стійка тенденція до зменшення боргів щодо зарплат. З березня вони зменшилися на 143 млн грн., або на 13%», - сказав він.

Також Арбузов зазначив , що цього року Міністерство соціальної політики посилило контроль за дотриманням законодавства у цій сфері.

« За 8 місяців план доходів до ПФ перевиконаний на 1,1 млрд грн. Але нам є ще над чим працювати», - сказав перший віце-прем'єр.

Він також підкреслив , що станом на 9 вересня борг по зарплатах становлять 259 млн грн , із них на держпідприємствах - 336 млн грн , на комунальних - 27 млн ​​ грн , на підприємствах іншої форми власності - 525 млн грн.

При цьому , на його думку , на деяких підприємствах саме керівники допустили зростання заборгованостей . «Сьогодні ми розглянемо ситуацію на «Укроборонпромі», підприємствах Міноборони , в Агентстві держмайна , а також у Київській , Миколаївській та Тернопільській облдержадміністраціях», - поінформував Арбузов.

Крім того, чиновник заявив , що на найближчому засіданні уряд розгляне цю ситуацію і прийме кадрові рішення.

«Я особисто триматиму це питання на контролі. Умовляти виплачувати зарплати ніхто нікого не буде. Позиція уряду така , що всі керівники , які нарощують борги по зарплатах , повинні нести кримінальну відповідальність. Саме тому на сьогоднішньому засіданні присутній представник ГПУ», - сказав він , додавши , що керівникам областей варто посилити роботу з легалізації зарплат та зайнятості населення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294