Колишній голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал вважає, що всеукраїнський референдум з будь-якого питання внесе розкол у суспільство. Про це він заявив в інтерв'ю газеті «Україна молода».

«Моя позиція така: всеукраїнський референдум з будь-якого питання розколе суспільство, яке і так роз'єднане», - сказав він.

За його словами, він би шукав всі підстави для того, щоб референдум найближчим часом не відбувся.

«Посилатися на Швейцарію чи Америку і проводити паралелі - недоречно. У Швейцарії живуть швейцарці , і у них давно є референдум і відповідне ставлення до влади. А референдум у пострадянських країнах , як показує досвід , це маніпулятивна річ. Маніпулювати нашими людьми поки дуже просто», - зазначив Шаповал.

Також , на його думку , чинний закон про всеукраїнський референдум є дискусійним і юридично недосконалим.

Він розкритикував положення закону про формування комісій з референдуму.

Шаповал підкреслив, що передбачений порядок формування місцевою владою комісій забезпечує вигідний для влади результат референдуму всупереч можливому домінуванню у суспільстві протилежної думки.

Нагадаємо, 12 вересня представники КПУ принесли до ЦВК документацію для реєстрації ініціативної групи з проведення за народною ініціативою Всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

711