Прем'єр-міністр України Микола Азаров і представники аграрного бізнесу Нідерландів та України домовилися активізувати двостороннє співробітництво. Цьому, зокрема , сприятиме проведення в Києві спільного бізнес-форуму , повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Ми домовилися провести в Києві спільний бізнес-форум за участю провідних аграрних компаній Нідерландів та України . Напрацьовані на цьому бізнес-форумі конкретні пропозиції та проекти з розвитку овочівництва , молочного тваринництва і низки інших напрямів , пов'язаних з переробкою продукції аграрного сектора , можуть бути реалізовані на території України», - сказав Азаров.

Прем'єр-міністр підкреслив , що перспективною є співпраця з підготовки фахівців для галузі АПК . Він додав , що Нідерланди мають хорошу наукову і освітню базу і готові поділитися своїм досвідом. Україна погодилася з такими пропозиціями.

За словами Азарова , найближчим часом буде підписано відповідну угоду.

Також перспективним є співробітництво між українськими та нідерландськими компаніями з насінництва . При цьому він навів приклад , що в Україні середня врожайність картоплі становить близько 160 центнерів з гектара , а в Нідерландах - 500 центнерів з гектара.

Глава уряду нагадав , що Нідерланди посідають друге місце в світі з експорту сільськогосподарської продукції.

«Це свідчить про надзвичайно високий рівень розвитку сільського господарства . З урахуванням наявних в Україні площ , клімату наша співпраця з Нідерландами для нас є дуже вигідною. Вчора я жартома сказав міністру: якщо ми об'єднаємо зусилля , то разом ми станемо першими у світі. Нідерланди мріють обігнати з експорту сільськогосподарської продукції Сполучені Штати Америки. Але без нас вони навряд чи це зроблять, а з нами зможуть», - сказав Азаров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229