Депутат Європарламенту від Польщі , колишній віце-президент Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський вважає , що у Євросоюзу є цілий арсенал інструментів для того , щоб допомогти Україні , щоб вона не зазнала економічних втрат у зв'язку з тиском з боку РФ через свої інтеграційні наміри . Про це він сказав в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ .

Коментуючи ухвалення у четвер резолюції Європарламенту , депутат уточнив , які саме заходи захисту і підтримки можуть бути прийняті для України .

«Негайно після підписання Угоди у Вільнюсі , якщо Україна впорається з необхідними вимогами , може набути чинності угода про вільну торгівлю. Це відкриє для українських товарів європейський ринок. ЄС також може використовувати свої економічні та торговельні інструменти... Крім цього, Україна також захищають правила СОТ тоді , коли Росія їх порушує», - зазначив Саріуш-Вольський.

«Тому є цілий арсенал інструментів , які можуть бути використані , включаючи те , щоб поставляти газ в Україну та Молдову з боку Європейського союзу за цінами нижче тих , які вимагає від вас Росія», - підсумував він.

Нагадаємо, 12 вересня Європарламент прийняв резолюцію, що засуджує тиск РФ на країни Східного партнерства. У документі висловлено готовність допомогти цим державам , у разі необхідності - вжити заходів для захисту і підтримки країн , які відчувають тиск через свої євроінтеграційні наміри.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171