У Європарламенті поширюється звернення до лідерів Євросоюзу Мартіна Шульца, Штефана Фюле і Кетрін Ештон. Звернення вже підписали сім євродепутатів.

Підписанти закликають Єврокомісію відмовитися від використання справи Тимошенко як інструменту тиску на юридичну систему України і керівництво країни .

Євродепутати впевнені , що таким способом керівництво європарламенту демонструє зневажливе ставлення до України і не розглядає її як свого повноправного партнера.

Депутати наголошують: стан здоров'я кожного засудженого має бути в першу чергу оцінений місцевими лікарями , а не іноземними делегаціями , які можна звинуватити в тому , що вони переслідують політичні інтереси їхніх держав . Фактично європарламентарії прямо вказують , що канцлер ФРН Ангела Меркель занадто захопилася політизацією справи Тимошенко у своїх вузькополітичних інтересах.

Про це , до слова , свідчить прес-конференція посла ФРН в Україні Крістофа Вайля , який наполегливо порекомендував Київ відпустити Тимошенко до Німеччини на лікування якраз до виборів до Бундестагу , повідомляє «From-UA».

Пряма критика на адресу Берліна пояснюється тим , що євродепутати вважають хворобу Тимошенко політичною , а лікарів із державної клініки «Шаріте» заангажованими , які з цілком зрозумілих причин підіграють німецькій владі.

Повз увагу євродепутатів не пройшли критичні матеріали , які з'явилися в останні час у тому числі і в німецьких ЗМІ, в яких ставиться під сумнів тривожний діагноз берлінських лікарів. Представники ЗМІ справедливо бачать у затягуванні лікування Тимошенко і наполегливих проханнях її відправлення у «Шаріте» політичну операцію Берліна.

«Якщо є добре обґрунтовані сумніви , в якості консультантів необхідно залучати відомі міжнародні медичні організації , наприклад «Лікарі без кордонів», - йдеться у зверненні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264