Кожен день дії кабальної газової угоди віддаляє Україну від Росії. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у Нідерландах , коментуючи підписану з підприємством Royal Dutch Shell операційну угоду, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Кожен день , поки діє нерівноправна газова угода з Росією, віддаляє Україну від Росії » , - сказав Азаров.

Разом з тим глава уряду підкреслив , що з точки зору стратегічного партнерства тимчасово отримана одностороння вигода не дозволяє будувати довгострокові відносини.

За словами Азарова , газовий контракт є постійним подразником в українсько-російських відносинах. Тому в України не залишається іншого виходу , як шукати партнерів щодо диверсифікації поставок енергоносіїв і впроваджувати програми з енергоефективності та енергозаміщення .

Нагадаємо , 12 вересня під час робочої поїздки прем'єр-міністра Миколи Азарова у Нідерланди між урядом України та компанією «Royal Dutch Shell» було підписано угоду про операційну діяльність щодо Угоди про розподіл вуглеводнів , які видобуватимуться у межах Юзівської площі.

Угода дозволяє фактично з сьогоднішнього дня почати роботи Royal Dutch Shell в Україні . Згідно з підписаним документом про розподіл продукції, на першому етапі Royal Dutch Shell вкладе в геологічну розвідку близько 500 млн дол , інвестиції компанії у промислову розробку та побудову комунікацій на Юзівській площі оцінюються в обсязі 10 млрд дол. У межах Юзівської площі буде добуватися як традиційний природний газ , так і сланцевий , і газ зі щільних пісковиків.

Юзівська площа розташована на території Донецької та Харківської областей. Прогнозні запаси газу становлять 3-3,5 трильйона кубометрів газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269