Днями співробітники державної служби боротьби з економічною злочинністю (ДСБЕЗ) МВС України викрили у Києві підпільний міні-завод , який незаконно виготовляв недоброякісні бензини і дизельне паливо.

Як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ , про цей факт на брифінгу повідомив заступник начальника управління Департаменту ДСБЕЗ МВС Іван Дьомін.

За його словами , аналогічні підпільні цехи та міні-заводи працювали в Донецькій , Запорізькій , Івано-Франківській , Львівській , Миколаївській , Харківській , Херсонській та Чернівецькій областях.

Що стосується столичного заводу , то встановлено , що виготовлення нафтопродуктів здійснювалося шляхом змішування низькооктанового бензину з компонентами моторного палива. Отриманий таким чином сурогат під виглядом моторного палива з використанням підроблених сертифікатів відповідності та паспортів збувався споживачам .

Під час обшуків у зловмисників вилучені техніка , незаконно виготовлені 50 тонн бензину та солярки і 3 тонни компонентів і домішок моторного палива.

Правоохоронці повідомили , що за 8 місяців цього року виявлено більше 400 злочинів у сфері паливної промисловості , майже половина з яких на ринку нафтопродуктів. Кримінальні провадження відкриті за фактами зловживання владою або службовим становищем , перевищення службових повноважень , службового підроблення , за фактами розкрадання і привласнення , незаконного виготовлення , зберігання , збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

Із незаконного обігу вилучено майже 850 тонн недоброякісного палива, домішок та інших сумішей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182