Кабінет Міністрів України на своєму засіданні вніс зміни до Порядку використання коштів , передбачених у держбюджеті для підтримки будівництва вугільних і торфодобувних підприємств та їхнього технічного переоснащення , повідомляє Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.

Як пояснюють експерти Міністерства енергетики та вугільної промисловості України , метою прийнятих змін є надання можливості держпідтримки вуглевидобувних підприємств, щодо яких введено процедуру розпорядження майном.

Як відомо, сьогодні більшість вугледобувних підприємств збиткові.

Збалансування їхнього фінансового стану досягається за допомогою надання держпідтримки , в тому числі на часткове покриття витрат з будівництва вугільних і торфодобувних підприємств , їхнє технічне переоснащення , здійснення заходів з охорони праці. У той же час , згідно з Порядком , кошти, передбачені у держбюджеті , неможливо надавати як підтримку вугледобувним підприємствам , щодо яких розпочато процедуру управління майном.

На думку аналітиків енергоринку , така ситуація лише посилює фінансовий стан цих працюючих вугільних підприємств. А на таких підприємствах працюють тисячі людей , зазначають аналітики.

Тому внесення змін в існуючі процедури дозволить цим підприємствам отримати доступ до держпідтримки , зберегти робочі місця.

За геологічними запасами викопного вугілля Україна посідає перше місце в Європі і восьме місце в світі. Розвідані запаси вугілля в Україні становлять близько 50 млрд тонн (станом на 1998 р.). Прогнозні запаси - близько 120 млрд тонн.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207