Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов доручив провести моніторинг закупівельних цін на молоко у населення , повідомляє прес-служба чиновника.

«Для деяких сільських сімей це єдине джерело доходу» , - підкреслив перший віце-прем'єр-міністр.

Арбузов зазначив , що за 8 місяців поточного року селяни збільшили виробництво сільгосппродукції на 6% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

«За підсумками 8 місяців відбулося зростання виробництва: на 23% у сільгосппідприємствах , і на 6% - у господарствах населення. Збільшення виробництва аграрної продукції селянами є результатом ефективності державних програм підтримки . Так , уряд вже не перший рік підтримує одноосібників , які займаються молочним і м'ясним скотарством. Зокрема , в країні вже налагоджена система виплати дотацій , виплати за якими потрібно прискорити органами місцевої влади. Також доручаю провести моніторинг закупівельних цін на молоко у населення , адже для деяких сільських сімей це єдине джерело доходу», - сказав чиновник.

За його словами , серед причин зростання виробництва - збільшення ефективності державної підтримки. Відчутні результати дало спрямування зусиль Мінагрополітики на підтримку кооперативів та одноосібників , які займаються молочним і м'ясним скотарством.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

475