У наступному році після завершення будівництва нової переправи з Подолу на Рибальський півострів старий міст демонтують, побудувавши 22-метрову вежу зі сходами і ліфтом у «Парку моряків».

Зараз закінчується розробка проекту заїзду на міст з боку Верхнього Валу та Набережно-Хрещатицької , пише «Сьогодні».

«Через два тижні відправимо його на експертизу , після позитивного результату зможемо продовжити роботи» , - розповів заступник директора «Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» Микола Васильцов.

З Рибальського мосту вже прибирають інженерні мережі і готують до демонтажу. «Це може відбутися в наступному році» , - говорить Васильцов . Як розповіли у «Київсоюзшляхпроекті», до складу заїзду входять новий мост через гавань (довжина 423 м) , шляхопровід над залізничними коліями (50 м) і насип біля опорних стін.

«Заїзд буде двосмуговим (ширина смуги - 3,7 м) , але після будівлі правобережної транспортної розв'язки - односмуговим (смуга - 5,5 м)», - сказали вони .

Не забули і про жителів острова. «Пішоходи з Набережно-Хрещатицької зможуть потрапити на півострів в районі «Парку моряків». Перейшовши міст , вони зможуть спуститися на острів на ліфті або сходами у вежі висотою 22,4 метра , яка буде примикати до нової переправи. Її облицюють сіро-зеленим піщаником , склитимуть броньованим склом товщиною 20 мм» , - кажуть інженери. Вихід з вежі буде поруч з вестибюлем майбутньої станції метро «Суднобудівна».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

599