Влада Єгипту продовжила на два місяці режим надзвичайного стану в країні , чинний з середини серпня , повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на заяву адміністрації президента.

«Президент Адлі Мансур вирішив продовжити дію надзвичайного стану на два місяці», - йдеться в заяві офіційного представника тимчасового президента.

Нагадаємо, з 14 серпня в країні на місяць було введено режим надзвичайного стану , а в 11 провінціях - комендантську годину. Це рішення влада ухвалила після сутичок прихильників колишнього президента Мухаммеда Мурсі з правоохоронними органами .

14 серпня сили єгипетського МВС спільно з підрозділами армії почали розгін наметових таборів прихильників поваленого військовими екс-президента Мухаммеда Мурсі. Жертвами заворушень стали кілька сотень людей, поранення отримали близько чотирьох тисяч.

Пізніше прихильники Мурсі з числа «братів-мусульман» розпочали нові протестні акції, на які армія відповіла стріляниною і жорстким розгоном мітингувальників.

Після відсторонення Мурсі від влади тимчасовим виконувачем обов'язків президента був призначений Адлі Мансур, який за кілька днів до цього став головою Вищого конституційного суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1422