Відбулося третє засідання робочої групи , що розглядає проекти соціально-економічного розвитку , реалізація яких здійснюватиметься за рахунок коштів , залучених під держгарантії. Акцент робиться на проектах саме із регіонів і стосується різних сфер народного господарства . Робоча група , очолювана міністром економічного розвитку і торгівлі України Ігорем Прасоловим, цього разу розглянула проекти , які були повернуті для доопрацювання та усунення недоліків.

«Наше завдання - ретельно розглянути проекти , щоб партнерство держави та місцевої громади при їхній реалізації було максимально ефективним . Ми готові допомагати кожному українському місту , але на паритетних засадах. Критерії і підходи до всіх однакові . І перш ніж передавати проект на розгляд фінансово-кредитної ради, ми хочемо з'ясувати всі деталі, пов'язані з реалізацією проекту , прорахувати всі питання , у тому числі і соціально-економічний результат від здійснення проекту , ризики державного бюджету у разі зриву виконання своїх кредитних зобов'язань місцевою громадою», - зазначив Прасолов .

На засіданні були розглянуті проекти, пов'язані з оновленням рухомого складу тролейбусних парків у містах Дніпропетровську , Кривому Розі , Дніпродзержинську і Хмельницькому та поповнення трамвайного парку у Кривому Розі. Реалізація проектів дозволить підвищити рівень технічного оснащення парків , забезпечить їхній сталий розвиток та ефективну роботу , а , отже , гарантує додаткові надходження до бюджету , безпеку руху , розвантаження транспортних магістралей міст, підвищення якості перевезень пасажирів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263