Медична реформа спрямована на посилення соціального захисту медичних працівників , зазначає Президент України Віктор Янукович.

« Це мета , яку ми поставили перед собою , і ми будемо крок за кроком йти у напрямі збільшення заробітної плати медичних працівників , створення умов для їхньої роботи. Це буде принципом державної політики . Будемо забезпечувати і поступово виходити на високі європейські , світові стандарти», - сказав Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ у Луцьку , повідомляє прес-служба Глави держави.

За його словами, середня заробітна плата медичних працівників постійно зростає.

Глава держави також зазначив , що в Україні триває реформування системи швидкої допомоги. «Це також пріоритетний напрям, за рахунок якого ми значно знизимо смертність», - підкреслив Президент. Він нагадав , що завдяки нововведенням значно збільшилася кількість модернізованих машин швидкої допомоги з сучасним обладнанням.

На переконання Глави держави , реформування медицини - тривалий процес , який вимагає , у тому числі , збільшення обсягів фінансування галузі.

«Як відомо з досвіду багатьох країн , які проходили і проходять реформування медичної галузі , реформування відбувається тоді , коли поступово збільшуються обсяги фінансування медичної галузі , коли створюються умови... Розвиток цієї системи вимагає дуже багато років. Ми знаємо , що сьогодні навіть найсучасніші країни не припинили модернізацію медицини , вона триває. Ми тільки зробили перший крок у цьому напрямі», - сказав Янукович.

Він також зазначив , що створення перинатальних центрів в усіх регіонах України має завершитися в 2014 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

323