Національний банк України запустив в обіг пам'ятну монету «Будинок Поета (до 100-річчя Будинку Максиміліана Волошина)».

Про це , як повідомляє кореспондент ForUm’y , начальник управління нумізматичної продукції та маркетингу НБУ Тамара Лошманова заявила на презентації монети.

За словами фахівця , номінал монети - 5 грн , а купити її можна за 20 грн.

« Матеріал - нейзильбер , категорія якості – «спеціальний анциркулейтед» , маса - 16,54 г , тираж 20 тис. Будинок Поета в Коктебелі біля підніжжя згаслого вулкана Кара-Даг - це колишній будинок відомого художника Волошина , де він жив ​​ і творив . Цей будинок відвідували представники багатьох поколінь творчої інтелігенції. На реверсі зображено силует художника за роботою і рядки з його вірша , що розкривають суть його творчості: ««Дверь отперта. Переступи порог. Мой дом раскрыт Навстречу всех дорог», - зазначила фінансист.

Один із авторів дизайну монети , художник Марія Скоблікова, уточнила , що Будинок Поета відомий в усьому світі.

« Зображено саме силуети людей , а не конкретні особистості - адже Волошина відвідували дуже багато , вони символізують дух гостинності» , - сказала художник .

А Лошманова додала , що пам'ятні монети Нацбанку можна купити у його територіальних відділеннях , а також у банків-дистриб'юторів.

« До останніх належать, зокрема , «Фінанси і Кредит», «Райффайзен Аваль», «Форум», «Хрещатик» і, звичайно, «Ощадбанк». Повний же список дистриб'юторів є на сайті НБУ.

У цілому з початку року вже продано близько 100 тис. пам'ятних монет за рахунок тих самих дистриб'юторів. Це більше , ніж раніше. Вони викуповують 60% тиражу кожної монети» , - сказала представник регулятора.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309