Кабінет Міністрів України схвалив проект розпорядження , розробленого Мінекономрозвитку із залученням понад 30 органів виконавчої влади , яким затверджується Стратегія , що визначає ключові напрями, завдання та очікувані результати виконання цих завдань для залучення міжнародної технічної допомоги (МТД) і співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями (МФО) на 2013-2016 роки .

Стратегією передбачено п'ять основних напрямів для залучення ресурсів МТД та співробітництва з МФО на найближчі роки. Це дозволить направити ці ресурси на вирішення пріоритетних завдань соціально-економічного розвитку України , серед яких: підвищення конкурентоспроможності національної економіки на інноваційній основі ; підтримка структурних змін за рахунок розвитку високотехнологічних перспективних секторів і переходу країни до «зеленої» моделі розвитку економіки та промисловості , а також прискорення розвитку та модернізації інфраструктури і транспорту.

Прийняття Стратегії дозволить поліпшити узгодження МТП і ресурсів МФО з визначеними Президентом і урядом пріоритетами соціально-економічного розвитку та сконцентрувати фінансові ресурси для вирішення ключових завдань розвитку.

Крім того , реалізація Стратегії забезпечить надання Україні ресурсів МФО та МТП з боку донорів , грунтуючись на національних стратегіях розвитку, при цьому дозволить досягти очікуваних результатів і якісних змін у різних сферах економічної діяльності за рахунок використання залучених ресурсів для забезпечення подальшого економічного зростання в Україні.

« За дорученням уряду Мінекономрозвитку провело низку консультацій з донорами щодо питання підготовки проекту Стратегії , в ході яких донори позитивно оцінили цей документ , підкресливши системний підхід у визначенні основних напрямів розвитку , в яких уряду України потрібно залучення МТП і ресурсів МФО», - зазначають у департаменті співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та координації міжнародної технічної допомоги Мінекономрозвитку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

279