Початок осені ознаменувався високими залишками на коррахунках і відсутністю ажіотажу на готівковому ринку. Про це йдеться в аналітичному огляді експертів «Райффайзен банку Аваль».

«Незважаючи на деяке зростання курсу , за словами учасників ринку , ніякої паніки не спостерігається , а деяке ослаблення гривні є природним процесом , пов'язаним з відновленням ділової активності після літніх канікул. На користь такого висновку свідчать такі факти, як і раніше високі залишки на коррахунках (тобто учасники ринку не біжать купувати валюту за вільну гривню) і відсутність ажіотажу на готівковому ринку», - зазначають експерти банку .

У «Райффайзен банку Аваль» констатують , що, згідно з оперативними даними стосовно ринку готівкової валюти із окремих банків, обсяг купівлі валюти населенням трохи виріс на початку вересня (порівняно з серпнем), проте перебуває далеко від цифр вересня 2011 і 2012 років.

«Варто зазначити , що за підсумками серпня чиста купівля валюти населенням становила 136 млн дол., у той час як у попередні чотири місяці населення продавало валюти більше, ніж купувало. Хоча у порівнянні з аналогічним періодом минулого року обсяг чистої купівлі готівкової валюти знизився майже у 6 разів», - зауважили експерти.

Нагадаємо, що раніше експерти «Райффайзен Банк Аваль» спрогнозували, що обмінний курс гривні до долара буде стабільним у найближчі два роки .

Починаючи з 2010 року, курс гривні до долара США коливається у вузькому інтервалі 7,9-8,2 гривні за 1 долар.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253