Судовий розгляд «справи Маркова» відбувся у рамках закону. Про це заявив нардеп від фракції Партії регіонів Володимир Олійник .

Депутат зазначив , що закон про вибори передбачає збереження бюлетенів протягом п'яти років: «Закон забороняє протягом п'яти років їх знищувати , і тому скористалися правоохоронні органи тією можливістю , що , згідно з постановами суду, можна розкрити ці бюлетені , провести експертизи і дати відповідні висновки».

« Залишили ці бюлетені для того , щоб можна було у будь-який час дати правову оцінку за фактами фальсифікацій. Цим скористалися громадяни , зокрема , і Кармазін , який пред'явив позов , були проведені відповідні процедури правоохоронними органами, було встановлено , що близько 6 тис. бюлетенів були сфальсифіковані», - цитує слова Олійника прес-служба ПР.

«Можна емоційно ... по-різному ставитися до цього рішення , але якщо брати саме рішення і його правовий бік, і якщо встановлено факт фальсифікації , то той , хто не здобув перемогу або отримав її нечесним способом , не має права на мандат місцевого депутата , сільського , селищного чи депутата Верховної Ради ... Є рішення суду , яке вступило в законну силу , і його необхідно виконувати , як і виконали рішення щодо Домбровського і щодо Балоги», - підкреслив він.

Говорячи про наслідки рішення Вищого адміністративного суду у «справі Маркова», парламентарій повідомив , що цей вирок стане попередженням для всіх майбутніх кандидатів у депутати.

«Не потрібно займатися фальсифікацією . Коли немає фальсифікації , ніколи не буде таких ситуацій , тому що , знаєте , є такий вислів в Україні: якщо часник не їв, то й запаху не буде. Тому всім кандидатам необхідно проводити свої кампанії максимально чесно , прозоро , і це мій заклик до всіх», - заявив він.

« Коли вся кампанія проводилася чесно , то можна почуватися не тільки де-юре, але і де-факто народним депутатом. Тому що де-юре – начебто є документи , а де-факто – знаємо, що далеко не все добре там було у виборчому процесі. Тому чітке дотримання законів є гарантією того , що ніколи не будуть пред'явлені претензії правового характеру», - додав політик.

Нагадаємо, 12 вересня Вищий адміністративний суд України задовольнив позов екс-депутата Юрія Кармазіна щодо скасування постанови Центральної виборчої комісії про реєстрацію Ігоря Маркова народним депутатом України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324