Поліція міста Малберрі у Флориді заарештувала американського пастора Террі Джонса , відомого своїми акціями щодо спалення Корану. Як повідомляє Associated Press , на цей раз проповідник намагався спалити 3 тисячі примірників священної книги.

Джонс був заарештований після того , як поліція зупинила його фургон , що був заповнений екземплярами Корану , залитими гасом. Як пояснив Джонс на своєму сайті, у цілому він збирався спалити 2998 книг - по одній на кожну жертву терактів 11 вересня 2001 року. Пастор також пояснив , що не має нічого проти мусульман: його турбує жорстокість ісламу.

Пастору пред'явлені звинувачення , проте які саме , поки не повідомляється , пише «Lenta.ru ».

Флоридський пастор Террі Джонс відомий своїми антиісламськими настроями. Вперше він заявив про свій намір спалити Коран у 2010 році , а в березні 2011 року здійснив задумане. Після цього суд заборонив Джонсу протягом трьох років наближатися до мечетей . Однак навесні 2012 року він знову спалив кілька примірників Корану , а також зображення пророка Мухаммада.

Восени 2012 року Джонсу було відмовлено у в'їзді до Німеччини і Канади , де він збирався взяти участь у показі і публічному обговоренні антиісламського фільму «Невинність мусульман» . Цей фільм, випущений до роковин терактів 11 вересня , розповідає альтернативну історію пророка Мухаммада і містить глузування над мусульманами. Знятий у США фільм , хоча і не вийшов у широкий прокат , призвів до масових протестів в арабських країнах і нападів на американські представництва .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225