Темп зростання ВВП у 3-му і 4-му кварталах повернеться в позитивну площину. Про це йдеться в аналітичному огляді експертів Райффайзен банку Аваль .

« У другому півріччі ми очікуємо досить суттєві зрушення у структурі зростання ВВП , беручи до уваги такі фактори, як припинення впливу ефекту ЄВРО-2012 на статистичні дані , негативний ефект статистичної бази на темпи зростання внутрішнього споживання внаслідок передвиборчого стрибка бюджетних витрат у 2-й половині минулого року , прискорення темпів зростання у сільському господарстві (оскільки урожай в цьому році перевищить показник 2012 року на 15-20%) і збільшення обсягів імпорту газу», - сказано в ньому.

У результаті , за словами експертів , динаміка валового нагромадження капіталу повинна істотно покращитися , в той час як темп зростання приватного споживання може сповільнитися .

«На наш погляд , позитивний статистичний ефект на інвестиції , а також поповнення запасів , переважать негативні тенденції і темп зростання ВВП в 3-му і 4-му кварталах повернеться у позитивну площину», - переконані вони.

Нагадаємо , що раніше перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта заявив , що зростання ВВП України в 2013 р. буде позитивним , але менше запланованого у 3,4%.

У бюджеті-2014 передбачається зростання ВВП у 3%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216