Європейська інтеграція не повинна протиставлятися співпраці України з іншими інтеграційними об'єднанням , зокрема, з Митним союзом. Про це , як повідомляє прес-служба Глави держави , Президент України Віктор Янукович заявив під час спілкування з колективом Луцького ремонтного заводу «Мотор».

Янукович зазначив , що Україна підписала Меморандум про співпрацю з Митним союзом. За його словами , зараз йде робота з вивчення документів цього об'єднання .

«Ми повинні розглянути ці положення на рівні наших експертів , уряду. Якщо це відповідає нашим національним інтересам , не суперечить міжнародним зобов'язанням , ми до них приєднаємося , оформляємо відповідні документи , направляємо їх на розгляд . Якщо вони погоджуються , то ми проходимо ці процедури вже в усіх чотирьох країнах», - сказав Глава держави.

Говорячи про підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом , Янукович підкреслив: «У нас немає питань , які ми не вирішили. Сьогодні все йде до завершення».

За його словами , Угода вже парафована обома сторонами на рівні фахівців . «Зараз йде мова про підписання , а далі - ратифікація 28- ма країнами ЄС і Україною в парламентах. Тоді вона набуде чинності», - сказав Президент.

Янукович нагадав , що Україна йде по шляху євроінтеграції вже більше 10 років і за цей час держава значно наблизилася до європейських стандартів , зокрема, у законодавчій сфері.

Нагадаємо, 9 вересня Президент Віктор Янукович заявив , що Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі та відносини з євразійським спільнотою.

Саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства , вирішення проблеми вибіркового правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

358