У місті Тернопіль у зловмисників вилучено 30 кг кокаїну , орієнтовна вартість якого на чорному ринку становить понад 6 млн. доларів США . Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю МВС України .

Учасники транснаціонального злочинного угруповання , до складу якого входили п'ятеро громадян Еквадору і по одному із Польщі та України , створили канал постачання кокаїну із Південної Америки до країн Євросоюзу та України . У проведенні спецоперації разом з українськими правоохоронцями взяли участь їхні іноземні колеги. У результаті проведення спецоперації було затримано сім учасників угруповання .

Спецоперація із затримання зловмисників проводилася одночасно на території України , Польщі та Еквадору. У ній взяли участь працівники ГУБОЗ МВС , УБОЗ ГУМВС України у Львівській області , співробітники Агентства у боротьбі з наркотиками Міністерства юстиції США (DEA) , Центрального слідчого бюро Головної комендатури поліції Республіки Польща та представники правоохоронних органів Республіки Еквадор .

Слідство у кримінальному провадженні завершене, а його матеріали з обвинувальним актом передані до суду. Учасникам злочинної організації з транснаціональними зв'язками інкримінують скоєння низки особливо тяжких злочинів , передбачених ч.1 ст.255 (Створення злочинної організації), ч.3 ст.305 (Контрабанда наркотичних засобів , психотропних речовин , їх аналогів або прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) та ч.3 ст.307 (Незаконне виробництво , виготовлення, придбання , зберігання, перевезення , пересилання чи збут наркотичних засобів , психотропних речовин або їх аналогів ) Кримінального кодексу України .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275