Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов зустрівся з представниками китайської державної компанії China Guangdong Provincial Changda Highway Engineering Co . Ltd. У ході зустрічі обговорювалася можливість участі компанії в інвестиційному проекті з будівництва кільцевої дороги навколо Києва, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Прасолов зазначив, що, починаючи з 2011 року, відносини між Україною і КНР вийшли на рівень стратегічного партнерства. Так, країни активно співпрацюють в енергетиці, сільському господарстві, транспортній інфраструктурі.

«Уряд України проводить реформи, спрямовані на створення сприятливого клімату для ведення бізнесу в нашій країні, а також для залучення інвестицій у великих масштабах. У зв'язку з цим ми дуже раді, що китайські компанії проявляють активний інтерес до інфраструктурних проектів, що здійснюються в Україні», - підкреслив міністр.

У свою чергу представники китайської компанії зазначили, що проект з будівництва кільцевої дороги навколо Києва їх дуже зацікавив, при цьому вони підкреслили, що компанія має великий досвід реалізації подібних проектів у КНР та інших країнах. Так, з моменту створення у 50-х роках минулого сторіччя, компанія побудувала 4 тис. кілометрів автодоріг, у тому числі 800 кілометрів швидкісних доріг. На сьогодні штат компанії налічує більше 50 тис. осіб.

Крім проектів у КНР, компанія на сьогодні реалізує низку проектів з будівництва доріг, тунелів і мостів в інших країнах, зокрема в Африці та Азії.

Представники China Guangdong Provincial Changda Highway Engineering Co . Ltd також зазначили, що компанія є державною, а тому має певну відміну від приватних компаній - якщо діяльність приватних компаній у першу чергу спрямована на отримання прибутку, то робота державної компанії орієнтована на реалізацію державної політики в тому чи іншому напрямку. Враховуючи активний розвиток українсько-китайських економічних відносин, це, на думку представників компанії, є додатковою гарантією ефективного впровадження проектів, які компанія може реалізувати спільно з українською стороною.

Також представники китайської компанії повідомили, що відносно участі компанії в проекті з будівництва кільцевої дороги навколо Києва вже проведені зустрічі з керівництвом «Укравтодору» і Мінінфраструктури.

Прасолов висловив готовність, в рамках своїх повноважень, надати китайській стороні підтримку в реалізації проекту.

«Ми готові приєднатися і сприяти в реалізації цього проекту», - підкреслив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282