Кабінет Міністрів на засіданні 11 вересня затвердив план заходів щодо впровадження біометричних паспортів, повідомляє прес-служба уряду.

З метою реалізації цього плану в країні буде створена єдина база - демографічний реєстр. Для комплексного вирішення питання уряд України виділив до 2016 року 793,3 млн грн.

Паспорт нового покоління міститиме в собі безконтактний чіп з особистою інформацією. Закордонний паспорт нового зразка буде більш консервативним і виконаним у формі книжечки. У правому форзаці документа буде розташований безконтактний електронний носій.

Біометричний паспорт, відповідно до закону та міжнародних стандартів, міститиме два види даних: основні та додаткові. До основних відносяться детальна інформація про людину - оцифрована фотографія особи, оцифрований підпис, прізвище, ім'я, дата народження. Додаткові відомості - це відбитки пальців.

Цивільні паспорти будуть оформлятися з моменту народження. Терміни оформлення залишаються колишніми - до 30 днів. Внутрішній паспорт, який раніше був безстроковим, у майбутньому видаватиметься на 10 років. Заміна «старого» паспорта на новий - біометричний - буде добровільною. За попередніми оцінками, вартість нового паспорта складе 350 грн.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр Сергій Арбузов заявив, що підприємство зможе почати випуск біопаспортів вже до 1 жовтня поточного року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253