На святкуванні 95-річчя Дніпропетровського національного університету, екс-президент України Леонід Кучма розповів, чому протестанти живуть краще від православних.

Виступ Кучми відбувся після виступу голови Дніпропетровської єпархії УПЦ (МП ) Іринея. У своєму виступі Іриней розповідав про православ'я і православні цінності, повідомляють «Коментарі».

«Наскільки я зрозумів владику Іринея, нам треба лише працювати, терпіти і вчитися. Сьогодні найбагатші країни в Європі - це протестантські країни, тому що там більш глибоко оволодівають знаннями, в той же час, я не знаю жодної православної країни, яка процвітає. Це говорить про те, що влада сьогодні повинна приділяти увагу таким університетам як ДНУ. Наші керівники мають вийти перед професорсько-викладацьким складом і студентами, і сказати, де ми знаходимося, чого ми хочемо і куди ми йдемо - чи то в Європейський Союз, чи то в Митний союз, чи то залишаємося тут», - сказав Кучма.

Також Кучма зазначив, що 40% товарообігу України припадає на Росію. «Нам потрібно подумати, як ми будемо виживати», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285