В Україні проживає понад 5 млн мігрантів. Про це йдеться в новій доповіді Департаменту ООН з економічних і соціальних питань, повідомляє прес-служба ООН.

За даними авторів доповіді, кількість мігрантів в Україні становить 11,4% усього населення країни. Також наголошується, що з 2000 року кількість мігрантів в Україні зменшилася на 0,5%, а з 1990 по 2000 р. - на 2,2%.

За даними ООН, загальна кількість мігрантів у світі становить 232 млн осіб, це 3,2% населення землі.

У доповіді зазначено, що в Європі та Азії осідає майже однакова кількість мігрантів - 72 млн і 71 млн осіб відповідно. На ці регіони припадає дві третини загальної кількості міжнародних мігрантів. В Азії, починаючи з 2000 року, число приїжджих з інших країн збільшилася на 20 мільйонів, передає «РБК- Україна».

Найбільше число міжнародних мігрантів зосереджено в 10 країнах - у США (45,8 мільйона), Російській Федерації (11 мільйонів ), Німеччині ( 9,8 мільйона), Саудівській Аравії (9,1 мільйона), ОАЕ (7,8 мільйона), Великобританії (7,8 мільйона), Франції (7,4 мільйона), Канаді (7,3 мільйона), Австралії (6,5 мільйона) і Іспанії (6,5 мільйона).

При цьому найбільші потоки мігрантів перетинають кордон між Мексикою та США. Також у десятці головних міграційних коридорів - Росія-Україна (3,5 млн мігрантів), Україна-Росія (2,9 млн).

Доповідь була підготовлена ​​напередодні глобального саміту з міграції та розвитку, який відбудеться 3-4 жовтня в рамках 68-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. Його завдання - визначити конкретні заходи щодо зміцнення співробітництва в галузі оптимізації позитивного впливу міграції для самих мігрантів і приймаючих країн та зменшення її негативних наслідків.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227