За позовами прокуратури Оболонського району Києва столичній громаді з незаконного користування повернуто чотири земельні ділянки на Оболоні. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Оболонського району м. Києва.

У прокуратурі нагадали, що у 2004 році на підставі рішення Київради столична будівельна компанія отримала в оренду чотири земельні ділянки загальною площею майже 2 га на Оболонському проспекті, вул. Прирічній та вул. Північній для зведення житлових будинків.

Прокурорською перевіркою встановлено, що орендована земля, вартість якої становить близько 11 млн гривень, не була використана за цільовим призначенням. У той же час після закінчення строків дії договорів оренди забудовник продовжував утримувати ділянки, не сплачуючи при цьому кошти за їх користування.

У зв'язку виявленими порушеннями прокуратура району заявила до господарського суду позови з вимогою повернути вказані землі з незаконного користування.

Рішеннями Господарського суду м. Києва позовні вимоги прокуратури задоволені у повному обсязі. Спірні ділянки повернуті до розпорядження територіальної громади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180