Україна видала Росії націоналіста Михайла Волкова, обвинуваченого в екстремізмі і вбивствах. Про це повідомляється на офіційному сайті Генеральної прокуратури Російської Федерації.

«Задоволений запит Генеральної прокуратури Російської Федерації до Генеральної прокуратури України про видачу громадянина РФ Михайла Волкова для притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 209 (бандитизм), п.п. «А», «ж», «з», «л» ч. 2 ст. 105 (вбивство двох і більше осіб, скоєне організованою групою, поєднане з бандитизмом, за мотивами ідеологічної та національної ненависті і ворожнечі), ч. 3 ст. 222 (незаконні придбання, передача, зберігання, перевезення і носіння зброї, її основних частин, боєприпасів і вибухових пристроїв, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

Волков прийнятий від правоохоронних органів України і етапований до одного зі слідчих ізоляторів ФСВП Росії.

Слідство вважає, що Волков був учасником екстремістського співтовариства, створеного для скоєння злочинів екстремістської спрямованості, і членом стійкої озброєної групи - «Бойова організація російських націоналістів».

«У складі зазначених груп він скоював напади на громадян, вбивства з мотивів ідеологічної та національної ненависті і ворожнечі. Крім того, будучи членом вказаної групи, він незаконно придбавав, передавав, зберігав, перевозив і носив вогнепальну зброю, її основні частини, боєприпаси і вибухові пристрої», - повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У відомстві нагадали, Волков сховався від органів слідства, Басманний суд м. Москви обрав щодо нього запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

«У результаті розшукових заходів 10 травня 2013 р. Волков, який перебував у міжнародному розшуку, був затриманий на території України. Розглянувши запит Генеральної прокуратури Російської Федерації, Генеральна прокуратура України прийняла рішення про видачу Волкова до Росії. Затриманий оскаржив дане рішення, проте судові органи України залишили його в силі, а скаргу без задоволення», - зазначили у ДП РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226