Кількість мігрантів у світі становить 232 млн осіб, це 3,2% населення землі . Про це йдеться в новій доповіді Департаменту ООН з економічних і соціальних питань, повідомляє прес-служба ООН.

У доповіді говориться, що число людей, які живуть за межами своїх країн сьогодні, - більше, ніж будь-коли в історії. Найстрімкіше зростання армії мігрантів спостерігається в Азії, а США як і раніше - найпривабливіша для мігрантів країна. Найбільше число мігрантів зосереджено в 10 країнах, включаючи США, Російську Федерацію, Німеччину і Саудівську Аравію. А найбільші потоки мігрантів перетинають кордон між Мексикою та США.

У США проживають 45,8 млн мігрантів, у Росії близько 11 млн офіційно зареєстрованих мігрантів. Далі йдуть Німеччина (9,8 млн), Саудівська Аравія (9,1 млн), ОАЕ (7,8 млн) і Великобританія (7,8 млн). У топ-10 також увійшли Франція (7,4 млн), Канада (7,3 млн), Австралія (6,5 млн) і Іспанія (6,5 млн).

У десятці головних міграційних коридорів - Росія-Україна (3,5 млн мігрантів ), Україна-Росія (2,9 млн), Казахстан-Росія (2,5 млн). Всього ж , згідно з доповіддю ООН, у 2013 р. за межами рідної країни проживають 232 млн чоловік або 3,2% всього населення Землі.

Директор відділу з народонаселення Джон Уїлмот, представляючи доповідь, зазначив, що більшість мігрантів - це жителі країн, що розвиваються, однак вони не завжди відправляються шукати кращої долі в багаті країни. За даними ООН, у Європі та Азії осідає майже однакова кількість мігрантів: відповідно 72 і 71 ​​млн. чоловік. На ці регіони припадає дві третини загальної кількості міжнародних мігрантів.

В Азії, починаючи з 2000 року, число приїжджих з інших країн збільшилося на 20 млн. Це пояснюється зростаючим попитом на робочу силу в нафтовидобувних країнах Азії, що переживають бурхливе економічне зростання, таких як Малайзія, Сінгапур і Таїланд.
Також результати дослідження показують, що 74% мігрантів у працездатному віці, від 20 до 64 років. Жінки складають 48% від усієї кількості міжнародних мігрантів.

Доповідь була підготовлена ​​напередодні глобального саміту з міграції та розвитку, який відбудеться 3-4 жовтня в рамках 68-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. Його завдання - визначити конкретні заходи щодо зміцнення співробітництва в галузі оптимізації позитивного впливу міграції для самих мігрантів і приймаючих країн та зменшення її негативних наслідків. .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311