Є всі підстави вважати, що хімічна зброя була застосована не сирійською армією, а опозиційними силами. Про це у статті, опублікованій в The New York Times, написав президент Росії Володимир Путін.

«Ніхто не ставить під сумнів факт використання в Сирії хімічних отруйних речовин. Однак є всі підстави вважати, що це зробила не сирійська армія, а сили опозиції. Мета - спровокувати втручання їхніх могутніх покровителів з-за кордону, які в такому випадку виступили б по суті на стороні фундаменталістів», - зазначив Путін, повідомляє РІА «Новости».

Також він підкреслив, що не можна ігнорувати повідомлення про те, що бойовики готують нову хімічну атаку - цього разу на Ізраїль».

Нагадаємо, загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку на околицях Дамаску, організовану військами уряду, унаслідок якої, за даними опозиції, кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб.

Президент США Барак Обама доручив Пентагону підготувати кілька планів операцій у відповідь на повідомлення про застосування в Сирії хімічної зброї.

11 вересня Обама різко змінив політичний курс, погодившись на пропозицію Росії спробувати передати сирійську хімічну зброю під контроль міжнародного співтовариства і тим самим уникнути військового удару США по цій країні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

440