В Україні 9 вересня розпочалися роботи на будівельному майданчику заводу з виробництва ядерного палива в м. Смоліне Кіровоградської області. Як повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, про це 11 вересня під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України повідомив профільний міністр Едуард Ставицький.
Міністр переконаний, що будівництво заводу з виробництва ядерного палива стане одним з найбільш амбітних проектів загальнонаціонального рівня.

«Реалізація проекту дозволить Україні увійти до світового елітного клубу країн-виробників ядерного палива», - зазначив Ставицький.

Він також додав, що актуальні питання створення виробництва ядерного палива перебувають під постійним контролем керівництва Міненерговугілля. Крім того, проект є корисним для України як з економічної, так і соціальної точки зору, адже його реалізація дозволить побудувати сучасне високотехнологічне підприємство з розвиненою інфраструктурою і соціальною підтримкою регіону», - зазначив керівник Міненерговугілля.
Нагадаємо, у грудні 2011 р. Державний концерн «Ядерне паливо» і ВАТ «ТВЕЛ» зареєстрували спільне підприємство ЗАТ «Завод з виробництва ядерного палива».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1985