Співдиректор Центру Європейських досліджень Астонського університету (Великобританія) Натаніель Копси вважає, що прогнози Ощадбанку Росії про нібито високі ризики валютної кризи в Україні не мають економічного обґрунтування, а, швидше, політичне. У коментарі телеканалу БТБ співдиректор Центру Європейських досліджень зазначив, що така інформація - є частиною більш широкого плану, мета якого - переконати Україну не підписувати угоду про асоціацію з ЄС. На думку експерта, такі методи сусіда не нові, випробувані не раз у відносинах з іншими країнами, проте результату вони не матимуть.

«Ймовірно, ці дії є частиною більш широкої програми з боку Росії. Її ми називаємо залякуванням або примусом. Однак, я хочу нагадати, що подібна ситуація вже була кілька років тому, перед розширенням НАТО в центральноєвропейських країнах, особливо в країнах Прибалтики - Латвії, Литві та Естонії. Загрози тоді були досить схожими, але насправді, в результаті - нічого не трапилося. І на мій погляд, в Україні все відбуватиметься за подібним сценарієм», - сказав Копси.

Нагадаємо, раніше аналітики Ощадбанку Росії поширили інформацію про ймовірність валютної кризи в Україні протягом найближчого року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217