Переорієнтація влади на ЄС докорінно зламала схему про протистояння «європейської опозиції» і «промосковської влади».

Так, політологи Київського центру політичних досліджень і конфліктології прокоментували заяву лідера фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка про те, що у своєму виступі перед парламентом Президент України «не пояснив, навколо чого об'єднуватися - адже до порядку денного не включено жодного євроінтеграційного закону».

«Коментувати таку заяву важко. Схоже, Яценюк просто збрехав у розрахунку на те, що ніхто цього перевіряти не стане», - зазначили вони.

У той же час, за їхніми словами, сьогодні перед опозицією постала проблема, яку її стратеги і піарники вирішити не можуть. На їхню думку, переорієнтація влади на ЄС докорінно зламала схему про протистояння «європейської опозиції» і «промосковської влади».

«Безумовно, опозиція могла б це проігнорувати і продовжувати переконувати виборців, що мова йде про тактичний хід влади, але таку інтерпретацію, на жаль, не підтримали Вашингтон і Брюссель. Причому, якщо після підписання угоди з «Шелл» «виховна робота» з опозицією була не дуже помітною, то перед сесією ВР опозиціонерів абсолютно відкрито викликали «в брюссельський обком» і викручували руки, вимагаючи співпраці з владою» , - зауважили політологи.

На їхню думку, екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко змогла б зіграти підтримку євроінтеграційного курсу так, «що вона була б вся в білому, а президент - зовсім в іншій субстанції».

Нагадаємо, що раніше Президент України Віктор Янукович закликав народних депутатів до об'єднання заради ухвалення необхідних для євроінтеграції законопроектів.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272