Прокуратура Києва завершила досудове розслідування і направила до суду матеріали кримінального провадження відносно директора Київського військового ліцею імені Івана Богуна, викритого в отриманні хабара в 5 тис. доларів США. Свою провину директор ліцею визнав частково, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

За результатами розслідування посадовцю, який до того ж має звання генерал-майора, повідомлено про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України, - отримання неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Зараз матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом направлені в Києво-Святошинський райсуд Київської області для розгляду по суті. Державне обвинувачення в суді буде підтримувати прокуратура Києва.

Нагадаємо, 11 липня поточного року співробітники прокуратури Києва та СБУ затримали чиновника в м. Боярка Київської області, де розташований навчально-оздоровчий комплекс військового ліцею. Генерал-майора викрили під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 5 тис. доларів США за позитивне вирішення питання про вступ абітурієнта до навчального закладу.

Надалі за клопотанням слідчого прокуратури суд відсторонив директора військового ліцею від займаної посади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

355