Служба безпеки України спільно з обласною прокуратурою викрили та припинили протиправну діяльність міжрегіонального злочинного угруповання, яке організувало в Києві та на території Черкаської області протиправну фінансову схему для виведення в тіньовий обіг коштів легального сектору економіки. Як повідомляє прес-центр СБУ, за час існування так званого конвертаційного центру через його рахунки було незаконно переведено у готівку понад 200 мільйонів гривень.

Нелегальна фінансова структура протягом 2012-2013 років надавала послуги різним суб'єктам зовнішньоекономічної діяльності з мінімізації податкових зобов'язань та переведення безготівкових коштів у готівку.

22 серпня п.р. у Солом'янському районі Києва СБУ затримала одного з учасників організованої групи і кур'єра при передачі 200 тис. гривень. У той же день в Черкасах правоохоронці затримали організатора та бухгалтера центру.

Унаслідок проведення 11 санкціонованих обшуків у приміщеннях учасників групи, гаражах і офісних приміщеннях було вилучено фіктивну фінансово-господарську і платіжну документацію комерційних структур, печатки та електронно-обчислювальну техніку.

Ведеться кримінальне провадження за фактом скоєння злочинів, передбачених ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.205 (фіктивне підприємство) та ч.3 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, а також збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Організатору злочинного угруповання, жителю Черкас, оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.27 , ч.2 ст.205 (фіктивне підприємство), ч.3 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, а також збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258