Колишній президент (1991-1994), голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук прогнозує, що законопроект про внесення змін до Конституції може бути винесений на референдум. Про це він написав у своїй статті на сайті Forbes.ua.

Екс-президент зазначив, що після того як проект концепції змін до Конституції буде остаточно затверджений більшістю членів асамблеї, його віддадуть на розгляд Президентові Віктору Януковичу, а також розмістять на сайті асамблеї для обговорення.

«Після того як документ (проект концепції змін до Конституції» ) схвалить Президент, члени Конституційної асамблеї будуть працювати над законопроектом «Про внесення змін до Конституції України». Думаю, він буде готовий у 2014 році, після чого ми передамо його Президентові, а він - у парламент», - повідомив Кравчук.

У той же час він зазначив, що якщо парламент не набере 300 голосів депутатів для внесення змін до Конституції, Президент зможе винести документ на всеукраїнський референдум, за результатами якого він буде введений в дію, повідомляють «Українські новини».

Кравчук підкреслив, що зміни до Конституції потрібні для подальшої реформи місцевого самоврядування, правоохоронної та судової системи.

Нагадаємо, голова Конституційної асамблеї, перший президент України Леонід Кравчук повідомив, що Асамблея планує в березні оприлюднити концепцію внесення змін до Основного Закону.

Пізніше презентація нового проекту Конституції України була перенесена на травень.

21 червня Кравчук заявив, що Конституційна асамблея має намір остаточно затвердити проект концепції змін до Конституції восени 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

595