Делегація фірми «Професійний садівник», яка виграла тендер на висадку каштанів у центрі столиці, завтра повинна відбути до Італії для переговорів з представниками розсадника, який продав дерева, з метою досягти домовленості про отримання каштанів сорту «Бріоті» і висадки їх на Хрещатику.

Про це сказав керівник Комунального об'єднання «Київзеленбуд» Михайло Царенко журналістам, повідомляє «УНІАН».

«12 вересня відбуває група до італійської сторони, щоб розібратися з цим питанням. Є проблема з викопуванням (для пересадки дерев - Ред.) - у них пізніше цей сезон, тому що там тепліше. Всі ці питання будуть обговорюватися, і після повернення групи ми будемо проінформовані, які їхні подальші дії», - сказав Царенко, відповідаючи на запитання, чи будуть все-таки у вересні, як заявлялося раніше, висаджувати на Хрещатику каштани «Бріоті» замість звичайних.

Як повідомляв ForUm, 17 травня прокуратура Києва почала перевірку з приводу закупівлі столичними чиновниками каштанів сорту «Бріоті».

Прокуратура встановила факти розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму майже 1 млн грн при закупівлі каштанів сорту «Бріоті» столичними чиновниками.

Італійська сторона не вважає себе винною в ситуації, що склалася з висадкою на Хрещатику каштанів кінських звичайних замість каштанів кінських м’ясочервоних «Бріоті».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

279