Кабінет Міністрів врахував у контракті на видобуток сланцевого газу побажання Івано-Франківської обласної ради, і ця угода буде підтримана її депутатами 20 вересня.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході брифінгу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький

«На 20 вересня запланована сесія Івано-Франківської обласної ради. Позавчора ми провели останню погоджувальну раду, і вийшли на проект рішення, який, думаю, буде прийнятий сесією облради. На цьому засіданні ми погодили питання, поставлені депутатами облради, які були враховані і внесені у договір між компанією Chevron і нашою країною», - сказав Ставицький.

Крім того, міністр зазначив, що розраховує на розгляд даного питання Львівською облрадою на найближчій сесії.

«Мені б не хотілося йти шляхом прийняття закону, який обмежував би права громади у прийнятті таких рішень. Але енергетична незалежність нашої держави зараз стоїть головним питанням. Ми будемо знаходити вихід зі сформованих ситуацій за допомогою переговорів між урядом та громадами», - додав міністр, нагадавши, що всі пропозиції місцевої влади були враховані.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302