У переговорах, пов'язаних із забороною імпорту на територію РФ продукції української корпорації Roshen, розпочався двосторонній рух. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам після засідання Кабміну повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Поки інструкції (з російського боку. - Ред.) не надходили, ми їх чекаємо сьогодні-завтра. Будемо зустрічатися з послом РФ і уточнювати це питання. Але можу сказати, що нарешті почався двосторонній, а не односторонній рух», - сказав Присяжнюк.

Нагадаємо, Росспоживнагляд ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв'язку з невідповідною якістю.

У середині серпня на переговорах в Москві була досягнута домовленість про механізм повернення кондитерської продукції Roshen до Росії. З боку РФ передбачається інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду.

Росспоживнагляд після інспекції допустить українську продукцію на ринок, але вестиме контроль кожної партії. Також з РФ досягнуто домовленості про те, що в Україні за безпеку продукції, яка призначена для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

3 вересня Присяжнюк заявив, що українська сторона виконала умови, що передбачають врегулювання ситуації з експортом кондитерської продукції корпорації Roshen, які були поставлені Росспоживнаглядом.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233