Полтавське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України порушило справу проти ТОВ «Автосвіт», ТОВ «Полтавагазсервіс», ТОВ «Полтава- Еко», ТОВ «Люкс- Полтава-2009», ТОВ «Автосвіт Компані» за фактом підвищення тарифу на перевезення громадян у громадському транспорті .

Як повідомляє прес-служба відділення , вищезазначені суб'єкти господарювання, які здійснюють перевезення пасажирів у Полтаві в експресному режимі і режимі маршрутного таксі , з 12 липня створили ситуацію щодо одночасного підвищення тарифів на проїзд і встановили їх на однаковому рівні.

«Такі дії є необґрунтованими і свідчать про узгодженість їхньої поведінки на зазначеному ринку, які призвели до усунення ними конкуренції за ціновим критерієм та обмеження конкуренції на ринку в цілому», - йдеться в повідомленні.

Виконком Полтавської міської ради рішенням від 05.07.13 №86 «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в пасажирському транспорті» погодив єдиний тариф на перевезення пасажирів , але не погодив економічно обґрунтовані тарифи з кожним із перевізників окремо.

«Між виконкомом міськради та автомобільними перевізниками укладені договори на виконання послуг з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування у режимі маршрутного таксі і в експресному режимі руху. Споживачами цих послуг є фізичні особи , які й стали потерпілою стороною у справі з необґрунтованим подорожчанням проїзду» , - зазначив голова територіального відділення Володимир Онищенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264