Остаточні рекомендації від ОБСЄ і висновок Венеціанської комісії (Європейської комісії «За демократію через право») щодо змін до виборчого законодавства України будуть вже на початку жовтня.

Про це повідомила міністр юстиції Олена Лукаш сьогодні під час круглого столу , присвяченого вивченню та обговоренню зауважень і рекомендацій Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанської комісії) та ОБСЄ щодо кодифікації виборчого законодавства України .

« Потрібно отримати остаточні рекомендації від ОБСЄ та Венеціанської комісії , вони будуть у нас найближчим часом - на початку жовтня», - сказала вона , повідомляє «УНІАН».

«І вже маючи остаточний документ , потрібно буде сідати і виробляти свою позицію. На сьогоднішній день ми знову зіткнемося з тим , що навіть якщо буде консенсус певних норм , які матимуть технічний характер , але вони не сприймаються , наприклад , Венеціанською комісією , то ми будемо мати проблеми щодо критеріїв успіху у реалізації завдань на Вільнюському саміті», - сказала міністр юстиції.

Нагадаємо , Міністерство юстиції направило Європейській комісії «За демократію через право» («Венеціанська комісія») пропозиції щодо зміни виборчого законодавства на початку липня.

Секретар Європейської комісії за демократію через право (Томас Маркерт привітав «позитивні кроки , які зробила Верховна Рада в останні дні».

Реформування виборчого законодавства - одна із умов, висунутих Радою Євросоюзу для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276