Міністерство закордонних справ України забезпечило повернення на Батьківщину 22-х громадянин України і одного громадянина Сирії - члена сім'ї українців.

Як повідомляє прес-служба МЗС , евакуація здійснювалася через територію Лівану з подальшою відправкою в Україну регулярним авіарейсом за маршрутом Бейрут-Київ.

Організація евакуаційних заходів забезпечувалася Посольством України у Сирії в координації з українською дипломатичною установою в Лівані. Фінансування транспортних витрат було здійснене за рахунок МЗС України.

« Нашим співвітчизникам , які прибули в міжнародний аеропорт «Бориспіль», було надано всебічне сприяння при проходженні прикордонних та митних процедур , а також у їхньому подальшому слідуванні до місць проживання в Україні», - зазначили у МЗС.

З початку 2013 року МЗС України було евакуйовано з території Сирії 238 громадян України .

Нагадаємо , загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска , організовану військами уряду. За даними опозиції , в результаті кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб.

Президент США Барак Обама доручив Пентагону підготувати кілька планів операцій у відповідь на повідомлення про застосування в Сирії хімічної зброї.

11 вересня Обама різко змінив політичний курс , погодившись на пропозицію Росії спробувати передати сирійську хімічну зброю під контроль міжнародного співтовариства і тим самим уникнути військового удару США по цій країні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155