Підприємства теплокомуненерго заборгували "Нафтогазу" 17 млрд грн. Про це , як передає кореспондент ForUm'у , на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Борги теплокомуненерго становлять близько 17 млрд грн за поставлений природний газ. Це питання обговорювалося на засіданні уряду і прийняті рішення, які ми повинні виконати. А основне рішення в майбутньому опалювальному сезоні на рахунок поставки лімітів газу теплокомуненерго - це паспортизація об'єктів , а їх близько 2 тис. , на які поставляється газ», - сказав Ставицький.

Таким чином , на думку міністра , зніметься питання постачання газу підприємствам-боржникам. «Уряд розробив програму щодо виходу з цієї ситуації» , - додав він.

Як раніше повідомляв ForUm , Кабінет Міністрів України доручив НАК «Нафтогаз України» та керівникам органів центральної виконавчої влади забезпечити негайне обмеження поставок природного газу до технологічного мінімуму підприємствам, які виробляють теплову енергію, у разі неповних розрахунків за спожитий газ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199