До підписання Угоди про асоціацію з ЄС політичний та економічний тиск Росії на Україну не ослабне. Таку думку в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ висловив Аркадіуш Сарна, експерт з українських питань Центру Східноєвропейських досліджень OSW (Польща).

На його думку , після торгової війни такий тиск почав виражатися і в тому , що з Росії надходять негативні прогнози щодо розвитку української економіки , фінансової системи.

«Зараз ніхто сильно не очікує позитивних оцінок і прогнозів про ситуацію в українській економіці і фінансовому секторі через те , що зараз один негатив з боку Росії щодо цих прогнозів . І я думаю , що він буде тривати аж до Вільнюського саміту. І даний негатив буде тим сильнішим, чим кращі будуть перспективи підписання Вільнюського договору», - сказав Сарна.

Він зазначив , що хоча Росія і намагається донести інформацію про те , що Україні буде краще в МС , ніж в ЄС , це не зовсім відповідає дійсності. У той же час , останні провокації Кремля проти України , на думку польського експерта , стануть лише додатковим стимулом для зближення Києва і Брюсселя.

«З боку російських структур і політиків ми чуємо тільки негативні прогнози про те , що буде з Україною після підписання договору з Євросоюзом. Так що самі російські чиновники прямо висловлюють думку про позицію російської держави і російської влади , що Україні в Європі буде погано , а добре тільки в Митному союзі . Для самої України це має стати імпульсом для якнайшвидшого зближення з Європою. Росія сама зараз відкрито демонструє , що навіть у Митному союзі Україні не слід очікувати безхмарних перспектив», - зазначив Сарна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291